massagepistol

Massagepistol Bäst i Test 2023 – Hitta bästa massagepistolen!

Detta inlägg innehåller reklamlänkar från Proteinbolaget.

Har du spända muskler eller stela leder som behöver mjukas upp? Med en bra massagepistol kan du lindra smärta samt optimera återhämtningen efter ett tungt träningspass. Dessutom mår hjärnan bra av massage. [1] Det är en relativt ny produkt som du enkelt kan använda själv. Du behöver med andra ord inte längre gå till en massör för att mjuka upp din stela kropp.

Allt fler har fått upp ögonen för massagepistoler vilket bidragit till att utbudet på marknaden ökat. Det finns numera många olika modeller i olika storlekar och med olika funktioner. För att göra det lättare för dig att hitta den bästa massagepistolen för just dina behov har vi testat och valt ut fem olika modeller.

Topp 5 bästa massagepistolerna 2023

En massagepistol, även kallad massage gun, är en maskin som gör att du enkelt kan massera olika kroppsdelar både innan och efter träning. Trots att massagepistolen är ett relativt nytt verktyg finns det redan ett brett utbud av modeller på marknaden. Här hittar du de fem massagepistoler som är bäst i test 2021.

1. Hyperice Hypervolt Plus Bluetoothbluetooth massagepistol

Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth är en extremt kraftfull och innovativ massagepistol som är uppkopplad med Bluetooth. Det är här den bästa massagepistolen i testet när det kommer till teknik, funktioner och slagkraft. Den passar dig som vill ha en effektiv massagepistol som även hjälper dig att analysera din träningsdata och således optimera både uppvärmning och återhämtning.

Bluetooth må låta onödigt för en massagepistol, men inte om du är seriös med din träning. Tack vare uppkopplingen kan pistolen paras ihop med Hyperice-appen och starta ett program där HyperSmart kan analysera din träningsdata. Hastigheten i massagepistolen justeras automatiskt vid användning för att passa just din kropp. Det gör att din uppvärmning eller återhämtning skräddarsys efter dina behov och blir optimal för dig.

Hypervolt Plus kan användas för många olika muskelgrupper. Fem olika utbytbara massagehuvuden ingår, vilket gör att du enkelt kan anpassa pistolen efter dagsbehovet. Du kan ställa in slagkraften i tre nivåer med upp till 3200 stötar per minut. Hypervolt Plus är 30% mer kraftfull är Hypervolt.

Trots att den här pistolen är mycket kraftfull är den även förvånansvärt tyst. Tack vare den patenterade Quiet Glide-tekniken är det möjligt att använda den här massagepistolen utan att det låter mycket. Quiet Glide är en innovativ teknik som Hyperice har utvecklat tillsammans med rymdforskare.

Detta är en ergonomisk pistol som är mycket skön och enkel att använda. Det är lätt att hålla i den och den är skön mot kroppen. Tack vare den automatiska justeringen under användning kan du känna dig trygg med att du får den bästa behandlingen.

Sammanfattningsvis är Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth en tekniskt avancerad och användarvänlig massagepistol som ger optimal återhämtning. Den passar dig som vill ha den bästa produkten på marknaden. Med den här massagepistolen kan du skräddarsy din massage och försäkra dig om att du får bästa möjliga behandling.

Fördelar

 • Analyserar din träningsdata för optimal uppvärmning och återhämtning
 • Fem olika utbytbara massagehuvuden
 • Kraftfull, men mycket tyst

Nackdelar

 • Dyr
2. Hyperice Hypervolt

hypervolt

Hyperice Hypervolt är en klassiker som uppskattats av många användare. Det är en mycket användarvänlig massagepistol som hyllats i många andra tester. Det här är det bästa valet för dig som vill ha en kraftfull och ergonomisk pistol som passar för alla muskelgrupper. Jämfört med Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth saknar den Bluetooth vilket gör att den inte analyserar träningsdatan. Med det sagt så är det ändå en mycket högkvalitativ och avancerad massagepistol som uppfyller kraven för de flesta användare. Den kan ge upp till 3200 slag per minut vilket gör den till en av de kraftigare massagepistolerna i testet. Hyperice Hypervolt är en ergonomisk massagepistol som passar alla. Den är särskilt utvecklad för att ge alla en chans till bättre rörelse. Den lätta designen i kombination med det ergonomiska handtaget ger en skön och effektiv massage. Den har även utrustats med teknologin Pressure Sensor som är en inbyggd tryck-sensor-teknologi som ger feedback direkt under massagen. Det gör att du kan känna dig trygg med att du får rätt behandling. Massagepistolen har även Quite Glide-teknik som försäkrar att det är en mycket tyst modell som du kan använda utan att störa omgivningen. Dessutom kommer den här modellen med fem olika munstycken vilket gör att du enkelt kan anpassa din massage. Hastigheten kan regleras i tre nivåer vilket ger ytterligare möjlighet att skräddarsy behandlingen efter just dina preferenser. Pistolen har ett uppladdningsbart lithium-ion-batteri. Hyperice Hypervolt är en mycket populär massagepistol som fått fina användaromdömen och hamnat högt upp i många bäst i test. Användare beskriver bland annat hur pistolen hjälpt dem att ta bort stelheten samt att den är mycket lätthanterlig. Vissa användare hyllar att den är så pass tyst att den kan användas samtidigt som TV:n är på. Fördelar
 • Många fina användaromdömen
 • Användarvänlig
 • Ergonomisk
Nackdelar
 • Ingen förvaringsväska medföljer

3. Flowgun massagepistolMassage gun

Flowgun är ett populärt varumärke med flera bra massagepistoler. Deras Flowgun massagepistol är deras storsäljare som används för att lösgöra spänningar och optimera återhämtningen. Det är en innovativ produkt som uppskattas både av användare och professionella naprapater. Med upp till 3200 slag per minut kan den här kraftfulla pistolen mjuka upp hårda muskler och frigöra triggerpunkter på ett effektivt sätt. En stor fördel med den här modellen är att sex olika munstycken samt en praktisk väska ingår. Det gör att du enkelt kan variera din behandling och skräddarsy massagen efter dina behov. Det är en av de mest flexibla och användarvänliga massagepistolerna i testet. Den kan användas på stora muskler som sätesmuskeln såväl som känsliga områden som handlederna. Den funktionella väskan gör det enkelt att hålla alla delar samlade på ett och samma ställe. Det här är en lättanvänd massagepistol som fått fina recensioner och vunnit flera test. Många användare hyllar hur anpassningsbar modellen är med olika munstycken och olika vibrationsnivåer. Många träningsentusiaster skriver positiva omdömen som bland annat handlar om hur Flowgun stimulerar blodcirkulationen och förbättrar återhämtningen efter ett långt träningspass. Många användare är även nöjda med den snygga och ergonomiska designen. Det är inte den dyraste massagepistolen i testet, men den är helt klart i premiumsegmentet. Den snygga designen i kombination med många olika val för användaren gör att den är värd sitt pris. Det ska tilläggas att du får väldigt mycket kvalitet för pengarna med den här massagepistolen. Fördelar
 • En praktisk väska ingår
 • Sex olika munstycken ingår
 • Kraftfull och effektiv
Nackdelar
 • Dyr

4. Flowgun pocketflowlife

Flowgun pocket är en högkvalitativ massagepistol i ett kompakt format. Trots att det är en av de minsta massagepistolerna i testet är det också en av de kraftigaste. Med hela 3200 slag per minut är det den kraftfullaste mini-massagepistolen som finns tillgänglig på den svenska marknaden. Den kan användas över hela kroppen och har ett ergonomiskt grepp. Dessutom är det den billigaste massagepistolen i testet. Flowgun pocket är en smidig lillebror till Flowgun massagepistol. Den har färre munstycken och är mindre. Med andra ord är det en perfekt modell för dig som letar efter en kraftfull mindre massagepistol med färre valmöjligheter. Bara för att den inte har lika många valmöjligheter som Flowgun Massagepistol betyder det inte att du inte kan variera behandlingen. Flowgun pocket har utrustats med fyra olika munstycken vilket täcker behovet för de flesta användare. Precis som andra modeller från varumärket levereras pistolen och tillbehören i en praktisk väska. En stor fördel med Flowgun pocket är dess kompakta storlek och låga vikt. Massagepistolen väger endast 500 gram vilket gör att den är mycket lätt att använda. Den är särskilt lämplig för personer som vill kunna massera kroppen under längre tid utan att bli trött i handleden. Tack vare den här lättviktsmodellen kan du ge dig själv kraftig massage utan att det är tungt för armen. Flowgun pocket har tagits emot mycket väl hos användarna. Produkten har fått genomgående höga betyg där många beskriver den som rejäl och smidig. Många hyllar den som ett mycket bra komplement till träningen samt att den är bra för att behandla sig själv. Fördelar
 • Kompakt
 • Mycket kraftfull
 • Mycket lätt
Nackdelar
 • Vissa användare tycker att den är för liten

5. Hyperice Hypervolt GOHyperice

Vill du ta med dig massagepistolen på resan? Då är Hyperice Hypervolt GO ett utmärkt val. Det är en liten och lätt massagepistol som enkelt kan packas ned i resväskan. Den väger endast 0,7 kg vilket gör den till den näst lättaste massagepistolen i testet. Den är TSA-godkänd och kan därför packas ned i handbagaget när du ska flyga. Den är 30% mindre än Hypervolt. Hyperice Hypervolt GO är en smidig massagepistol som du kan ta med dig överallt. Den passar både i resväskan och i gymväskan. Om du vill ta med din massagepistol till träningen för uppvärmning innan och återhämtning direkt efter träning är det här en lämplig modell. Den är utrustad med ett uppladdningsbart lithium-ion-batteri med upp till 2,5 timmars användning per laddning vilket räcker gott och väl till ett eller två träningstillfällen. Den här massagepistolen är dessutom mycket tyst och stör inte omgivningen. Den är, precis som de andra modellerna från Hyperice, utrustad med den patenterade QuietGlide™ -teknologin. Det gör att du enkelt kan använda den i omklädningsrummet eller i något annat utrymme där det är folk runtomkring dig. Den är mycket enkel att använda och du startar den genom ett enkelt knapptryck. Därefter kan du justera hastigheten i tre nivåer. Den här modellen kommer med två olika munstycken vilket är betydligt färre än de andra massagepistolerna i testet. Det går därför inte att skräddarsy behandlingen, men å andra sidan passar de två massagehuvuden för större delen av kroppen. Om du önskar större variation kan du köpa till fler massagehuvuden. Modellen passar med alla massagehuvuden från Hyperice. Hypervolt GO har fått positiva omdömen från personer som testat den. Många beskriver den som en liten, men effektiv massagepistol som gör jobbet. Många gillar att den är så pass liten och lätt att den kan tas med i princip överallt. Fördelar
 • Godkänd för handbagage på flygresor
 • Mycket tyst
 • Liten, men kraftfull
Nackdelar
 • Endast två munstycken (färre än andra massagepistoler i testet)
 

Viktigt att tänka på när man köper en massagepistol

Det finns ganska mycket att tänka på när du ska köpa en massagepistol. Det är en relativt dyr maskin och därför är det viktigt att du tänker igenom ditt behov.. Du bör även fundera på när och hur du vill använda massagepistolen. Är det hemma i vardagsrummet eller vill du även kunna ta med den till gymmet eller på resan? För att göra det lättare för dig att välja rätt massagepistol har vi sammanställt en lista med några faktorer du bör kika lite extra på.

Pris

För många är priset den avgörande faktorn när de köper nya produkter. Det är dock viktigt att inte stirra sig blind på priset utan det är viktigt att försöka förstå om massagepistolen ger bra kvalitet för pengarna. En massagepistol kostar vanligtvis mellan 1500 och 5000 kronor. Det finns även billigare och dyrare modeller. I det här testet kostar massagepistolerna från 2290 till 4999 kronor. Den billigaste modellen är mindre och har färre valmöjligheter medan den dyraste modellen är en tekniskt avancerad massagepistol som även kan analysera din träningsdata. Med det sagt betyder det inte nödvändigtvis att den dyraste massagepistolen automatiskt är bäst i test. Framför allt kanske den inte är bäst för just dig om du inte är intresserad av att ha Bluetooth-uppkoppling och teknisk avancerade funktioner. Det är värt att betala lite mer för en massagepistol om du vill ha en modell som håller hög kvalitet och som ger stor variation. Ju dyrare modell, desto bättre batteritid, mer kraft, fler funktioner och fler munstycken får du. I det här testet håller samtliga massagepistoler hög kvalitet.

Kvalitet

En massagepistol av bra kvalitet är mer effektiv, lättare att använda och håller längre. De högkvalitativa modellerna har hög slagkraft vilket innebär att massagen verkar djupare och du får ett bättre resultat. De bästa och kraftigaste massagepistolerna i testet och på marknaden ger upp till 3200 slag i minuten. Det är även bra att välja en modell med flera olika nivåer eftersom det inte är alla kroppsdelar som ska ha kraftfull massage.

Varumärke

När det kommer till massagepistoler är det viktigt att välja en modell från ett känt och pålitligt varumärke med expertis inom branschen. Eftersom massagepistolen ska användas på känsliga områden, stela leder och ömma muskler är det viktigt att den är rätt utformad för ändamålet. Därför har vi endast inkluderat massagepistoler från marknadsledande varumärken som Hyperice och Flowgun i det här testet.

Storlek och vikt

Massagepistolens storlek och vikt spelar framför allt roll om du har särskilda preferenser, exempelvis om du vill ta med den på resan eller på gymmet. Om du vill kunna packa ned din massagepistol i väskan är det bäst att du tittar på någon av de mindre modellerna i det här testet – Flowgun pocket eller Hyperice Hypervolt GO. Om du däremot planerar att använda din massagepistol hemma kan du istället välja en större modell som ofta ger fler variationsmöjligheter. Du bör även fundera på om du föredrar en lätt eller en tyngre modell. Om du är svag i handlederna kan det vara jobbigt att använda en tung massagepistol, framför allt om du ska använda den under en längre tid. Då kan det istället vara bra att välja en lättare modell. Andra föredrar en tyngre modell som ger mer stabilitet. Utgå från dina preferenser och ditt behov när du väljer massagepistol.

Användarvänlighet och antal munstycken

Massagepistolen ska givetvis vara enkel att använda. Den ska helst vara ergonomiskt utformad för att inte belasta kroppen vid användning. Titta även efter hur många olika munstycken som ingår. Många användare föredrar att ha stora valmöjligheter eftersom det gör det möjligt att skräddarsy massagen för olika områden vilket ger en optimal behandling.

Användaromdömen

Det är alltid en bra idé att se vad användare tycker om de olika modellerna. Det kan ge dig en bättre förståelse för om modellen är lämplig för dig. Samtliga massagepistoler i det här testet har fått mycket positiva användaromdömen.

Batteri

Det är även viktigt att välja en modell som har tillräckligt lång batteritid. Billiga och lågkvalitativa massagepistoler har ibland så pass kort batteritid att du inte kan massera hela kroppen. Välj en modell med lång batteritid så slipper du ta med laddaren när du ska iväg på träning eller en kortare resa. En batteritid på 2-3 timmar räcker gott och väl för normal användning.

Utseende och ljudnivå

Utseendet på massagepistolen är förmodligen inte det viktigaste, men för vissa är det en bidragande faktor om de ska använda pistolen ofta. Du bör även läsa på om modellens ljudnivå eftersom det kan variera stort. Vissa massagepistoler ger ifrån sig ett mycket högt ljud medan andra är nästan helt ljudlösa. Det är särskilt viktigt om du tänker använda din massagepistol på en plats där det finns människor runt omkring dig, exempelvis på gymmet eller i omklädningsrummet.

Vanliga frågor om massagepistoler

Massagepistoler är en relativt ny produkt och det är vanligt att ha en hel del frågor och funderingar inför köpet. Därför har vi sammanställt svaren på några av av de vanligaste frågorna om massagepistoler här.

Hur använder jag en massagepistol?

En massagepistol gör att du kan massera olika muskelgrupper på egen hand. Den är ofta väldigt lätt att använda, men det beror såklart på vilken modell du använder. Samtliga massagepistoler levereras med en användarmanual och det är bra att läsa igenom den innan du påbörjar användningen. De flesta modeller måste laddas innan de kan användas. Om det är första gången du använder en massagepistol är du extra viktigt att du är försiktig. Börja varsamt på den lägsta nivån för att se hur din kropp reagerar. Om du haft skador eller smärta tidigare bör du vara särskilt uppmärksam och försiktig på dessa områden. Om det känns skönt kan du successivt öka nivån. Massagepistolen kan användas på hela kroppen. Ofta lämpar sig olika huvudstycken till olika kroppsdelar. Läs på i användarmanualen om vilket munstycke som passar till vad.

När kan jag använda en massagepistol?

Massagepistolen kan användas varje dag eller när du känner att du har behov. Den passar lika bra innan som efter träningen. Innan träningen används den för att öka blodcirkulationen och värma upp musklerna. Efter träningen hjälper den till att påskynda återhämtningen vilket även kan minska risken för träningsskador. En massagepistol kan även användas för besvär som inte är relaterade till träning, exempelvis gamnacke och stela axlar som är ett resultat av en stillasittande livsstil framför datorn.

Varför ska jag använda en massagepistol?

De finns många fördelar med att använda en massagepistol. Här kan du läsa om några av de främsta:
 • Minskar risken för skador. När musklerna värms upp och aktiveras innan träning minskar risken för skador. Det gör även att träningen känns lättare och risken för träningsvärk minskar.
 • Påskyndar återhämtningen. När massagepistolen används efter träningen hjälper den musklerna att återhämta sig. Massagen gör att musklerna slappnar av vilket i sin tur kortar ner återhämtningstiden. Det gör att du känner dig fräschare i kroppen efter ett hårt träningspass. Det leder även till mer flexibla muskler och effektivare muskelbyggande.
 • Smärtlindring. Om du har ont i leder och muskler kan massagepistolen göra underverk. Genom att öka blodcirkulationen stimuleras syresättningen vilket i sin tur minskar smärtan.
 • Avslappning. Vibrationerna ger en skön känsla som många upplever som avslappnande. Även om du inte har smärta i kroppen kan du använda massagepistolen för att ge dig själv en skön massage. Avkoppling kan i sin tur leda till att du sover bättre och mår bättre.
 • Rehabilitering. Vibrationerna från massagepistolen ökar blodcirkulationen vilket kan minska smärta i muskler och leder. Massage är en viktig del i rehabiliteringsprocessen och påskyndar återhämtningen.

När bör jag inte använda en massagepistol?

Om du har haft mer omfattande skador och fortfarande har skarp smärta bör du vara försiktig när du använde en massagepistol. Då kan det vara bra att diskutera med en fysioterapeut innan du börjar använda din massagepistol. Det är vanligt att känna ett visst obehag första gången du använder massagepistolen eftersom det känns lite ovant. Du ska däremot inte uppleva skarp smärta eller obehag vid användning. Lyssna på kroppen och börja alltid försiktigt.

Sammanfattning

En massagepistol är ett verktyg som gör det möjligt att på egen hand massera ömma muskler och stela leder. Den används både innan och efter träning för att bland annat påskynda återhämtningen, minska skaderisken och effektivisera muskelbyggandet. En massagepistol kan även användas för att lindra smärta och problem som inte är relaterade till träning, exempelvis smärta i nacken från för mycket stillasittande vid datorn. Det finns många bra massagepistoler på marknaden och i det här testet har vi valt ut de fem bästa. Hyperice Hypervolt Plus Bluetooth är testvinnaren eftersom det är en extremt kraftfull och innovativ massagepistol som även kan kopplas upp med Bluetooth. Det gör att pistolen kan analysera din träningsdata och således automatiskt ge den bästa massagen för just ditt behov.
Källor:
 1. https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/hjarnan-mar-bra-av-massage
Skriven av Therese Fredriksson

Copywriter och träningsentusiast

Lämna en kommentar