q10

Q10 bäst i test 2022 – hitta bästa Q10 kosttillskott

Q10 är ett väldigt viktigt tillskott att äta om du vill må så bra som möjligt och vill ha en piggare hy. Q10 bildas naturligt i kroppen och är viktig för energiproduktionen i våra celler.

Men ibland kan du behöva få i dig extra q10 om kroppen inte klarar av att bilda tillräckligt mycket själv. Vi har valt att testa olika tillskott och har hittat de absolut bästa som finns på marknaden just nu. Här kommer du att få läsa om våra q10 bäst i test.

Topp 10 bästa q10 2021

1. bio qinonPharma Nord Bio-Qinon Q10 Gold

Denna produkt är den starkaste Q10 som finns till försäljning som kosttillskott eftersom den innehåller 100 mg coenzym i varje kapsel. Produkten har en unik oljeupplösning och kapslarna är av gelatin. Denna produkt är även väldigt lättupptaglig vilket är bra för dig som har svårt att svälja.

Fördelar:

 • Lättupptagligt
 • Innehåller stor mängd av coenzym
 • Gelatinkapslar

Nackdelar:

 • Innehåller inte C-vitamin

2. bättre hälsa q10Bättre Hälsa Q10 + Selen + E Green Line

Detta är ett kombinationstillskott som innehåller både vitamin E, Selen och Q10 och är framtagen för dig som vill ha det lilla extra. I denna produkt är även kokosolja tillsatt för att din kropp ska få det bästa upptaget av vitaminerna som det bara går. Q10 och E-vitamin är som en antioxidant i kroppen och hjälper din kropp att motverka bland annat oxidativ stress i cellerna. Dessa kapslar är vegetabiliska och innehåller inga onödiga bindemedel.

Fördelar:

 • Innehåller E-vitamin
 • Innehåller Selen
 • Innehåller kokosolja
 • Vegansk

Nackdelar:

 • Innehåller inte C-vitamin

3. Holistic Q10Holistic Q10

Denna produkt innehåller vitamin C som hjälper kroppen att få en normal ämnesomsättning. Dessa kapslar är vegetabiliska och är väldigt lättsvalda vilket är bra för dig som har svårt att svälja.

Fördelar:

 • Innehåller vitamin C
 • Lättsvalda kapslar
 • Vegetabiliska kapslar

Nackdelar:

 • Innehåller endast 60 kapslar per burk

4. great earthGreat Earth Coenzyme Q10

Denna produkt är kombinerad men har ett fokus på just Q10. Denna produkt innehåller även både C-vitamin, E-vitamin och Selen, alla dessa tre ämnen jobbar för att skydda dina celler. I denna produkt är svartpeppar tillsatt för att det ska bli en så bra upptagningsförmåga som möjligt.

Fördelar:

 • Innehåller vitamin C
 • Innehåller vitamin E
 • Innehåller Selen
 • Vegansk

Nackdelar:

 • Innehåller endast 50 kapslar per burk

5elexir. Elexir Pharma Coenzyme Q10 100 mg

Denna produkt innehåller både Q10, vitamin B2 och vitamin C. Alla dessa vitaminer hjälps åt att bidra till att du ska få mer energi och känna dig mindre trött. C-vitamin fungerar som en kraftfull antioxidant i kroppen och hjälper kroppen att skydda cellerna mot bland annat oxidantiv stress. Vitamin B2 är viktigt för att energiomsättningen ska fungera normalt.

Fördelar:

 • Innehåller vitamin C
 • Innehåller vitamin B2
 • Kostar endast 199 kronor

Nackdelar:

 • Innehåller bara 60 kapslar

6. TerranovaTerranova CoQ10 30 mg Complex

Detta fantastiska tillskott innehåller tillsatt Magnifood Complex vilket består av riskli som är stabiliserat. Produkten innehåller även havtorn, kronärtskocka och acaibär. Denna produkt är faktiskt helt fri från olika tillsatser, konserveringsmedel och färgämnen. Om du är vegetarian eller vegan passar detta tillskott perfekt för dig.

Fördelar:

 • Innehåller Magnifood Complex
 • Innehåller havtorn
 • Innehåller aciabär
 • Vegansk

Nackdelar:

 • Innehåller inte C-vitamin

7. Better youBetter You Q10 200 mg

Detta tillskottet innehåller en väldigt hög dos av Q10. Produkten innehåller även MCT-fett för att kroppen ska få det bästa upptaget av produkten. Detta tillskott innehåller hela 200 milligram Q10 och även B6 som är väldigt bra för kroppens proteinomsättning.

Fördelar:

 • Innehåller hela 200 milligram av Q10
 • Innehåller vitamin B6
 • Innehåller MCT-fett

Nackdelar:

 • Innehåller ej vitamin C
 • Endast 60 kapslar i burken

Viktigt att tänka på när man köper Q10 tillskott

Innan du köper q10 tillskott finns det några saker som är viktiga att tänka på. Bland annat är det bra att veta varför du bör äta tillskott, men det är också bra att veta om du har brist på q10.

Pris på q10

Priset på q10 varierar beroende på bland annat vilket märke du köper. Priset varierar också beroende på hur många kapslar bruken du ska köpa innehåller. oftast ligger dock priset för q10 kosttillskott mellan 100-400 kronor. Det är upp till dig till vilket pris du köper q10 för men de dyrare innehåller oftast mer vitaminer som är bra för kroppen.

Kvalitet

Kvaliteten på q10 är väldigt viktig för att tillskottet ska fungera så bra som möjligt för kroppen. Du kan oftast läsa om kvaliteten på produkten du tänker köpa på baksidan av burken. De produkter som vi har listat ovan håller en väldigt bra kvalitet och är därför bäst för dig att köpa.

Varumärke

Det är viktigt att du köper ett q10 som har ett bra och välkänt varumärke. Detta på grund av att de tillskott som har bra och välkända varumärken är oftast de som är bäst för kroppen och hälsan. De varumärken vi har listat är väldigt bra för alla, unga som gamla. Om du vill kan du även jämföra olika varumärken på olika sidor på nätet eller läsa recensionerna av olika varumärken.

Övrig information om q10

q10 är en vitamin som är bra för att kroppen ska fungera så bra som möjligt. q10 produceras normalt i kroppen men ibland kan du ha brist på q10 och behöver äta tillskott för att få i dig så mycket q10 som du behöver. När du blir äldre minskar kroppens egna produktion av vitamin q10 detta gör att bland annat både hud, hår och naglar blir sämre. Att äta q10 tillskott när du blir äldre är bra för dig som vill ha mindre rynkor och som vill få en allmänt piggare hy. Det är även viktigt för dig att äta q10 tillskott om du är vegetarian eller vegan eftersom q10 finns naturligt i animaliska produkter. Men q10 finns även i produkter som till exempel, jordnötter, rapsolja och valnötter.

Q10 är ett viktigt ämne för kroppen som normalt sätt produceras i levern men finns även naturligt i livsmedel som vi äter. q10 har liknande egenskaper som vitaminer och finns i störst mängd i alla våra vitala organ, bland annat i kroppens alla celler och i hjärtat. q10 är väldigt viktigt för att vi ska ha en normal och bra hjärt- och kärlhälsa. Kroppens egen produktion av q10 försvagas som sagt väldigt mycket när vi blir äldre men även vid 30 års ålder börjar produktionen minskas, då är de bra att ta till q10 som tillskott eller börja äta mer livsmedel som innehåller q10.

q10 räknas som en antioxidant och hjälper kroppen att hämma cellnedbrytningen som kan orsakas av fria radikaler som finns i kroppen. De onda LDL-kolesterolet motverkas med hjälp av insatser från q10. Q10 är även en viktig del av vår energiprocess, q10 fungerar som en komponent i alla cellernas mitokondrier där all energi som kommer från maten förvandlas till en energiform som vår kropp kan förbruka. Q10 är viktigt för att just denna process ska fungera som den ska. Om du har väldigt låga nivåer av q10 kan du känna dig väldigt orkeslös, vilket oftast äldre personer känner när q10 minskat i kroppen. Om du känner dig väldigt orkeslös så är det bra att testa q10 som kan hjälpa dig att minska din trötthet.

På 90-talet användes q10 tillskott för att pigga upp kroppen men det användes också som hälsokost för både immunsystem och hjärta. Det har gjorts studier väldigt regelbundet sedan 90-talet för att kartlägga q10s betydelse för kroppen. En studie som gjordes för ett tag sedan med patienter som medicinerats mot hjärtsvikt visade att 43 procent av de personer som fick äta 100 milligram q10 hade mycket mindre komplikationer och besvär, då kunde tilliten för q10 stärkas ännu mera.

Med tanke på att q10 har väldigt många olika funktioner i kroppen är det bra att äta q10 som tillskott. Det är speciellt bra för dig som är äldre och känner dig trött att äta q10 som tillskott eftersom det bidrar till både en normal hjärt- och kärlhälsa men det bidrar också till mindre orkeslöshet. Om du vill testa på att äta q10 tillskott är det bra om du köper ett tillskott som innehåller ubikinon som är en konstgjord form av q10 som ska motsvara kroppens egna ämne av q10. Det är även viktigt att tänka på att äta q10 tillskott tillsammans med en måltid då ämnena kan tas upp ordentligt då, vissa q10 tillskott behöver du dock inte äta i samband med mat. För att få en så bra och hälsosam kropp som möjligt är det alltså bra att äta q10 som tillskott.

Q10 behövs också för att kroppen ska orka så bra som möjligt psykiskt som fysiskt. Om du har brist på q10 kan du känna dig nedstämd eller deprimerad, så innan du börjar medicineras med antidepressiva är det värt att prova på q10 som tillskott. q10 hjälper dig även med att minska risken för dödlighet i hjärtsjukdomar.

Q10 stärker som sagt hjärtat vilket har bevisat genom en rad olika studier som har gjorts tillsammans med människor som medicineras mot hjärtproblematik. De ökar både din psykiska och fysiska energi så att du har mer kraft och ork till att göra saker i vardagen. Det har även bevisats att q10 hjälper mot fibromyalgi och de kan även hjälpa att lindra smärtan vid migrän. För dig som tränar hårt är q10 väldigt bra att äta som tillskott då q10 produktionen minskas vid hård ansträngning. Det har också bevisats att q10 kan hjälpa till att minska blodtrycket vilket är superbra för dig som lider av högt blodtryck och behöver hjälp att minska det. Det finns som sagt väldigt många anledningar till att du bör äta q10 som tillskott, vi rekommenderar dig därför att köpa något av de q10 tillskotten som vi har listat ovan.

Innan du bestämmer dig för att köpa q10 tillskott är det viktigt att du vet att du behöver äta q10 som tillskott. Det är inte bra om du överdoserar din produktion av q10 med hjälp av tillskott. Men om du känner dig väldigt orkeslös, trött och hängig under en period så är det absolut värt att testa. Det är även bra om du läser på om just de q10 tillskottet som du tänker köpa innan du köper det, då kan du få en massa värdefull information som kan vara bra att veta. Det finns även q10 kosttillskott som innehåller en del andra vitaminer som är bra för kroppen, några av de kosttillskotten som vi testat innehåller även några olika vitaminer. Om du ska äta q10 under en längre period är det bra om du köper ett tillskott som innehåller många kapslar så att du slipper köpa nya varje månad. Priset kan också vara bra att hålla koll på, det går alltid att jämföra priserna på kosttillskott på nätet. Dessa produkter som vi har tagit fram som bäst i test är till rimliga och bra priser.

Priset på q10 kosttillskott ligger på allt mellan 100-400 kronor, du kan säkert även hitta billigare och dyrare tillskott men de som vi har tagit fram som bäst i test ligger mellan 100 och 400 kronor.

Vanliga frågor om q10

Hur gammal måste jag vara för att äta q10 kosttillskott?

Det finns ingen åldersgräns på q10 kosttillskott. Du kan alltså äta detta kosttillskott både som ung och gammal. Det lämpar sig dock extra bra för dig som är gammal och har mindre egen produktion av q10 i kroppen.

När bör jag äta q10?

Du bör äta q10 kosttillskott om du känner dig trött och orkeslös. Det är alltid bättre att börja äta kosttillskott istället för medicin på recept. Det kan också vara bra att äta q10 kosttillskott om du är äldre även fast du inte känner några symtom på brist av q10 i kroppen. Det är också väldigt bra för dig som tränar hårt att äta q10 tillskott eftersom kroppens egna produktion av q10 minskar vid hård ansträngning.

Vad är q10 bra för?

q10 är bra för både den psykiska och fysiska hälsan. q10 hjälper kroppen att motverka bland annat hjärtproblem. En studie som gjordes med personer som medicineras för hjärtproblem visade att q10 hjälper för ett friskare hjärta.

Vart kan jag köpa q10 kosttillskott?

Du kan köpa q10 kosttillskott på vanliga hälsokostbutiker, du kan även köpa q10 kosttillskott online.

Måste jag ta q10 kosttillskott tillsammans med mat?

De flesta q10 kosttillskotten behöver du ta tillsammans med mat men det finns även q10 kosttillskott som du kan ta utan mat, läs alltid på bruksanvisningen innan du börjar äta tillskottet.

Kan q10 kosttillskott hjälpa mot depression

Ja, q10 kosttillskott är bra för både den fysiska men även den psykiska hälsan. Om du är nedstämd och trött kan du prova att äta q10 och se om det blir bättre.

Produceras q10 normalt i kroppen?

Ja, q10 produceras normalt i kroppen men när vi blir äldre minskar produktionen av q10, därför är det bra att äta q10 kosttillskott när vi blir äldre.

Sammanfattning

Vi har nu gått igenom de produkter som vi tycker är bäst och det är nu dags att ta fram den slutliga vinnaren. Det har varit svårt att ta fram endast en vinnare eftersom alla produkter var väldigt bra. Men den absolut hetaste på marknaden just nu är Terranova. Detta tillskott är den slutliga vinnaren av testet på grund av att produkten innehåller många olika bra ämnen som hjälper din kropp att må som bäst.

Detta förbättrar både den fysiska och psykiska hälsan. Många äldre har problem med en minskad produktion och då är det väldigt viktigt att få i sig q10 som tillskott. Det är även bra att äta detta om du börjar få sämre hud och börjar få rynkor. Det hjälper även dig som känner sig orkeslös och trött.

Med tanke på att q10 har väldigt många olika funktioner i kroppen är det bra att äta q10 som tillskott. Det är speciellt bra för dig som är äldre och känner dig trött, att äta q10 som tillskott eftersom det bidrar till både en normal hjärt- och kärlhälsa men det bidrar också till mindre orkeslöshet. Om du vill testa på att äta q10 tillskott är det bra om du köper ett tillskott som innehåller ubikinon som är en konstgjord form av q10 som ska motsvara kroppens egna ämne av q10. Det är även viktigt att tänka på att äta q10 tillskott tillsammans med en måltid då ämnena kan tas upp ordentligt då, vissa q10 tillskott behöver du dock inte äta i samband med mat. För att få en så bra och hälsosam kropp som möjligt är det alltså bra att äta q10 som tillskott.

q10 behövs också för att kroppen ska orka så bra som möjligt psykiskt som fysiskt. Om du har brist på q10 kan du känna dig nedstämd eller deprimerad, så innan du börjar medicineras med antidepressiva är det värt att prova på q10 som tillskott. q10 hjälper dig även med att minska risken för dödlighet i hjärtsjukdomar.

q10 stärker som sagt hjärtat vilket har bevisat genom en rad olika studier som har gjorts tillsammans med människor som medicineras mot hjärtproblematik [1]. De ökar både din psykiska och fysiska energi så att du har mer kraft och ork till att göra saker i vardagen. Det har även bevisats att q10 hjälper mot fibromyalgi och de kan även hjälpa att lindra smärtan vid migrän. För dig som tränar hårt är q10 väldigt bra att äta som tillskott då q10 produktionen minskas vid hård ansträngning. Det har också bevisats att q10 kan hjälpa till att minska blodtrycket vilket är superbra för dig som lider av högt blodtryck och behöver hjälp att minska det. Det finns som sagt väldigt många anledningar till att du bör äta q10 som tillskott, vi rekommenderar dig därför att köpa något av de q10 tillskotten som vi har listat ovan.
Innan du bestämmer dig för att köpa q10 tillskott är det viktigt att du vet att du behöver äta q10 som tillskott. Det är inte bra om du överdoserar din produktion av q10 med hjälp av tillskott. Men om du känner dig väldigt orkeslös, trött och hängig under en period så är det absolut värt att testa. Det är även bra om du läser på om just de q10 tillskottet som du tänker köpa innan du köper det, då kan du få en massa värdefull information som kan vara bra att veta. Det finns även q10 tillskott som innehåller en del andra vitaminer som är bra för kroppen, några av de tillskotten som vi testat innehåller även några olika vitaminer. Om du ska äta q10 under en längre period är det bra om du köper ett tillskott som innehåller många kapslar per burk så att du slipper köpa nya varje månad. Priset kan också vara bra att hålla koll på, det går alltid att jämföra priserna på tillskott på nätet. Dessa produkter som vi har tagit fram som bäst i test är till rimliga och bra priser.

Källor:
 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30835327/

Lämna en kommentar